dissabte, 21 de juny del 2008

QUANTA MENTIDA!!!

RECULL DE NOTÍCIES APAREGUDES AL DIARI "El Punt Digital Camp de Tarragona"

CONSIDEREM QUE EL TRACTAMENT D'AQUESTES NOTÍCIES NO ÉS SERIÓS NI EXPLICA LA CRUA REALITAT. ELS VEÏNS NOMÉS DEMANEM PODER DORMIR COM ELS ALTRES CIUTADANS. S'IMAGINEN NO PODER DORMIR FINS LES SIS DE LA MATINADA PERQUÈ DES DEL TEU LLIT ESTÀS SENTINT LA MÚSICA DEL LOCAL DEL COSTAT? ELS HI ASSEGURO QUE NO HO DESITGEM A NINGÚ PERQUÈ ÉS UN INFERN. SEGONS LA CONSTITUCIÓ, LA SALUT I EL DESCANS DELS VEÏNS HAN DE PREVALDRE PER SOBRE DE QUALSEVOL ACTIVITAT ECONÒMICA.

divendres, 23 de maig de 2008
L'Ajuntament de Tarragona tanca cautelarment el «pub» Loop per l'excés de soroll denunciat pels veïns

Avui podria tornar a obrir si es dóna el vistiplau a les millores efectuades

La Guàrdia Urbana va aplicar dimecres passat l'ordre per tancar el pub Loop de manera cautelar arran de les queixes i denúncies veïnals per la falta d'insonorització del local. El tancament, però, es va executar quan, segons el director de l'establiment, Eduard Abadias, ja s'havien resolt les deficiències que havien detectat tècnics del consistori fa més d'un mes. La comprovació de les millores s'hauria d'haver fet ahir perquè el pub pogués obrir, però finalment es duran a terme avui.

L'ordre de tancament cautelar estava signada des de feia almenys un mes, però l'Ajuntament de Tarragona –mitjançant dos agents de la Guàrdia Urbana– no la va aplicar fins dimecres passat, al voltant de dos quarts de vuit del vespre. La raó de la clausura temporal de l'establiment situat al carrer Pau del Protectorat, a la Part Baixa, és deguda a la falta d'insonorització que denuncien els veïns dels blocs del costat, que es queixen perquè la música també arriba a les seves llars. Per això, a instàncies d'aquestes queixes, el consistori va enviar-hi dos tècnics perquè ho comprovessin in situ. Un cop allí, van detectar que el nivell de decibels superava el límit establert per la llei i es va obrir un expedient al local, que instava el propietari perquè dugués a terme una revisió per solucionar el problema, al marge d'una sanció econòmica d'almenys 5.000 euros.

L'enrenou ha estat motivat pel retard del consistori, que ha aplicat l'ordre de clausura temporal quan les noves proves de mesura dels decibels ja s'havien fet. El regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, va reconèixer la confusió, i per això estava previst que els tècnics tornessin a comprovar el nivell de so des dels habitatges del costat perquè tornessin a donar el vistiplau a l'obertura del local. Això, però, es farà avui, amb la qual cosa ahir el Loop no va poder obrir. «Si el problema està solucionat, no tindrem cap inconvenient que tornin a obrir», va afirmar ahir el regidor. El director de l'establiment, Eduard Abadias, va lamentar la poca comunicació des del consistori i que l'ordre de tancament els arribés quan ja havien solucionat els problemes, però ho accepta.


dissabte, 24 de maig de 2008
L'Ajuntament no comprova el so del Loop, que restarà tancat tot el cap de setmana

El pub Loop restarà finalment tancat tot el cap de setmana, però no perquè l'Ajuntament no hagi donat el seu vistiplau al bon funcionament del sistema d'insonorització del local, sinó perquè no hi va enviar cap tècnic perquè fes les comprovacions pertinents. Els responsables del bar musical ja no van poder obrir l'establiment la nit de dijous –és el primer dia de la setmana en què obre– perquè l'ordre de tancament dictada des del consistori tarragoní ja estava signada i la van entregar al propietari quan aquest ja havia revisat les instal·lacions pel seu compte. Ahir, però, el regidor encarregat de concedir llicències, Carles Castillo, va reconèixer la confusió de documents i va lamentar el retard, però va confirmar que ja havia parlat amb els propietaris de l'establiment i que l'endemà hi enviaria tècnics de l'Ajuntament, i que en el cas que tot estigués correcte i les deficiències s'haguessin solucionat li concedirien el permís perquè pogués obrir el cap de setmana.
Ahir, els responsables de l'empresa no van voler fer declaracions, tot i que no acaben d'entendre la manera com ha actuat el consistori després que el regidor els va donar la paraula.

D'aquesta manera, el Loop, situat al carrer Pau del Protectorat, restarà tancat tot el cap de setmana, amb el conseqüent perjudici econòmic, atès que les nits de divendres i de dissabte és quan registra una gran afluència.


dijous, 29 de maig de 2008
L'Ajuntament de Tarragona tornarà a obrir la sala Loop quan rebi l'informe de comprovació mediambiental

L'Ajuntament de Tarragona espera que el propietari de la sala Loop, situat al carrer Pau del Protectorat, els faci arribar l'informe tècnic que acrediti que els treballs de comprovació mediambientals i d'aïllament acústic estan fets. Aquesta és la petició concreta que fa el consistori per tornar a obrir l'establiment, tancat des de fa vuit dies per unes queixes veïnals que es remunten a diverses setmanes. Tot i que abans d'ahir el director del pub, Eduard Abadías, va explicar que emprendrien accions legals perquè consideraven que l'Ajuntament de Tarragona «ens està prenent el pèl», finalment no ho han fet.

El consistori creu fermament que les tasques d'insonorització estan fetes perquè ja han rebut un document del propietari en què s'informa dels treballs que s'hi han dut a terme, però necessiten la verificació de l'empresa que les va fer per donar-li la validesa necessària i aixecar l'ordre de tancament perquè, segons fonts del mateix consistori, un cop la tinguin el Loop podrà tornar a obrir sense cap mena de problema.

Així, doncs, tot depèn de l'informe tècnic que ha de rebre l'amo del local perquè després el trameti al departament de Llicències i d'Autoritzacions, el màxim responsable del qual és el regidor Carles Castillo.

El Loop és un dels dos bars que encara sobreviuen al carrer Pau del Protectorat –l'altre és el Fixa-t'hi, just al costat del Palau Firal–, una de les zones d'oci nocturn de la ciutat que aplegava més joves ara fa més de deu anys. La proliferació d'habitatges ha provocat la desaparició progressiva de bars.



divendres, 30 de maig de 2008
Els veïns de la Part Baixa de Tarragona comencen a estar farts de l'incivisme

Denuncien maleses constants en el mobiliari urbà els caps de setmana i una creixent sensació d'inseguretat

L'incivisme continua sent molt freqüent pels carrers de la Part Baixa de Tarragona les nits de dijous, divendres i dissabte. Els veïns asseguren que fa anys que ho denuncien, però dubten que es trobi una solució, almenys a curt termini, perquè la problemàtica cessi. Les queixes no només les origina el soroll de la gent en sortir dels locals d'oci, molts dels quals estan situats en aquesta zona, sinó també els actes de violència al carrer, que provoquen danys constants en el mobiliari urbà, i la inseguretat. «La Part Baixa està descuidada tant pel govern d'ara com pel d'abans», va denunciar el president de l'AV del Port, José Ruiz.

Mal humor a la nit, però també l'endemà, quan surten al carrer i comproven estorats que el seu vehicle ha estat víctima de l'incivisme incipient que s'està registrant a la Part Baixa. Segons va explicar el president de l'Associació de Veïns del Port, José Ruiz, «només la setmana passada es van arrencar trenta- vuit retrovisors i es van punxar molts pneumàtics», i un veí del carrer Caputxins denunciava que, de matinada, un conductor havia ratllat tots els cotxes que es trobava al seu pas fent marxa enrere fins a Sant Magí. També contenidors cremats i abocats al mig del carrer o portals amb els vidres trencats i testimonis recents d'una ingesta d'alcohol excessiva.

Això, a últimes hores de la matinada, però abans, les queixes les origina la gentada que beu fora dels bars i que trenca el son a uns veïns que volen ser aliens al sarau, però que els resulta impossible. La confluència dels carrers Cartagena amb Oviedo, amb les escales procedents de Sant Magí i de Caputxins, esdevenen uns dels punts neuràlgics del problema. «Ho arrosseguem des de fa quinze anys, però està vist que la Part Baixa està descuidada, tant pel govern d'abans com pel d'ara», va lamentar el líder veïnal, encara que poc després abaixa la guàrdia i assegura que «no ho denunciarem perquè és el dia a dia, però ho hauríem de fer».

Ruiz recorda que fa deu anys l'associació i l'Ajuntament van signar un acord perquè no es concedís cap llicència més per instal·lar bars musicals, tot i que la problemàtica continua, per bé que alguns han tancat. Un dels exemples més clars és al carrer Pau del Protectorat, on actualment només queden dos locals –ara mateix, el Loop està tancat cautelarment per l'Ajuntament– dels prop de deu que coexistien en la dècada dels noranta.

Són conscients que és impossible evitar que la gent cridi una mica i s'esvaloti, però demanen més presència policial perquè «a segons quines hores, la inseguretat és creixent».

LA DEGRADACIÓ DEL PORT
La posada en marxa dels locals d'oci al port esportiu en la dècada dels noranta va alimentar les esperances dels veïns, encara que el clima d'inseguretat i la degradació creixent d'aquesta zona hi han restat afluència. No obstant això, alguns dels joves que tornen cap a la ciutat, un cop ja han tancat els bars, multipliquen els aldarulls, i l'amoïnament, també.


dimecres, 11 de juny de 2008
El Loop topa amb els veïns

Un dels locals d'oci nocturn que, de moment, està sortint més malparat és la sala Loop, al carrer Pau del Protectorat, que aviat farà un mes que està tancat de manera cautelar. L'Ajuntament va aplicar l'ordre de clausura temporal després que alguns veïns del bloc del costat es queixessin perquè el so es filtrava i creava malestar. Un cop fetes les correccions oportunes i la millora en la insonorització de l'establiment, estava previst que dilluns al vespre fessin les comprovacions oportunes des dels mateixos habitatges que van denunciar els fets, encara que no les van poder fer perquè els mateixos veïns els van prohibir l'entrada. Fonts de l'establiment van assegurar que els propietaris dels habitatges ja sabien que abans d'ahir es farien les mesures i lamenten que no estigués present la Guàrdia Urbana perquè els ho permetessin.


dimarts, 17 de juny de 2008
La sala Loop de Tarragona podria tornar a obrir el cap de setmana

El pub Loop, situat al carrer Pau del Protectorat de Tarragona, podria tornar a obrir aquest cap de setmana. El tancament del local, que ja fa un mes que està clausurat, és degut a les queixes reiterades dels veïns, que van denunciar que la música els arribava als seus habitatges, i per això el consistori va decretar-ne el tancament cautelar. El propietari va fer les correccions oportunes, però no va poder dur a terme les comprovacions mediambientals perquè el denunciant va impedir que entrés a casa seva. Ara, l'Ajuntament està disposat a reobrir el local si comprova que les correccions, tot i que no es facin dins de l'habitatge, han permès solucionar el problema.

dijous, 12 de juny del 2008

El propietari d'un bar s'enfronta a una pena de 12 anys pels sorolls del seu local

Cada vegada és més habitual veure com propietaris de bars que fan massa soroll i molesten els veïns passen pels tribunals i s'exposen a penes de presó. Aquest dijous ha començat a Barcelona un nou judici per un cas d'aquests i al responsable li demanen una pena de gairebé 12 anys. Els afectats creuen que la mesura no és desproporcionada, però els acusats diuen que els tracten com si fossin criminals. De moment, cap empresari ha anat a presó per superar el límit de soroll permès. Fa un any, però, hi va haver la primera sentència a Catalunya amb una pena greu, 4 anys de presó per al propietari d'un bar de Gràcia, que ha sol·licitat l'indult.

El cas que s'ha començat a jutjar a Barcelona enfronta el propietari d'un bar musical de Barcelona amb les tres veïnes que l'han denunciat per generar soroll i molèsties. Cada cop hi ha més casos d'empresaris de bars i discoteques que passen pels tribunals i la majoria de les penes que es demanen superen els 10 anys de presó.

Per l'Associació Catalana contra la Contaminació Acústica, aquestes penes no són desproporcionades perquè el que es fa és sumar les penes pels delictes que s'estan cometent, com ara per un delicte contra el medi ambient i per haver posat en perill la salut de les persones en emetre sorolls per sobre dels límits permesos.

Des de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn, però, es creu que la via administrativa seria la més adient, perquè té mecanismes per fer que es tanquin els locals. Consideren que la legislació penal hauria de ser l'última mesura en casos com aquests.



* Extret del 3cat24 (portal informatiu de TVC)

dimecres, 11 de juny del 2008

Precintat un pàrquing sorollós


Jaume Carol i Olga Cortés van dormir ahir a la nit per primera vegada sense sorolls al seu pis del número 24 del carrer de la Tramuntana. En una mesura sense precedents, el districte de Sant Andreu va precintar ahir completament l'aparcament subterrani de la finca perquè excedia les emissions sòniques permeses. La instal.lació continuarà tancada i segellada fins que els tècnics municipals comprovin que compleix la normativa.

Al pàrquing del número 24 de Tramuntana s'hi accedeix per una doble porta --una encara més sorollosa que l'altra-- que condueix a una plataforma elevadora, a través de la qual descendeixen els vehicles fins al seu lloc d'estacionament. Els tres dispositius són contigus a l'habitació del Jaume i l'Olga. Quan la porta s'obria i tancava a altes hores de la matinada l'estrèpit els despertava. L'Olga fins i tot està de baixa per depressió perquè fa dos anys que dorm fatal. "Ho hem passat molt malament", va reconèixer ahir el Jaume.

El malson d'aquesta parella i de la resta del veïnat va començar el mateix dia que es van traslladar al bloc, de construcció recent. L'advocat dels veïns, Lluís Gallardo, va revelar ahir que "les emissions de soroll a la nit del pàrquing superen en més de 10 decibels el màxim permès, que és 30".

MILLORES INSUFICIENTS

Cansats dels sorollosos mecanismes, els veïns van instar el constructor a posar-hi remei, però com que no hi va haver resposta van presentar una demanda a finals de l'any passat. Davant l'amenaça de precinte, la constructora va realitzar fa uns dies algunes millores que han resultat ser insuficients", va explicar Gallardo. Segons el lletrat, la porta intermèdia s'ha tornat més silenciosa i l'ascensor ha reduït a la meitat el soroll, però la porta principal, la més molesta, encara genera el mateix estrèpit del primer dia.

Diversos tècnics del districte de Sant Andreu i dos agents de la Guàrdia Urbana es van desplaçar ahir al pàrquing i van aixecar una acta de l'estat de les instal.lacions. Com que el resultat de la inspecció va corroborar les queixes dels veïns, el districte va optar per precintar el garatge de forma preventiva "per preservar la salut dels veïns", va indicar Gallardo.

En els propers dies, l'ajuntament farà un informe sonomètric i la constructora haurà d'introduir les millores corresponents, en cas contrari el consistori podria revocar la llicència del pàrquing. El constructor, Jaume Diéguez, va assegurar ahir que la intenció és "donar una solució" perquè s'aixequi el precinte del garatge, que disposa de 14 places per a cotxes i vuit per a motos.

El precinte de l'aparcament ha beneficiat els veïns del número 24 de Tramuntana --que s'han alliberat temporalment del soroll-- però també els ha creat un nou perjudici. Des d'ahir tots han d'aparcar els seus cotxes al carrer o en aparcaments de pagament.

* Notícia extreta d'El Periódico On-line (11/06/08)