dimecres, 11 de juny del 2008

Precintat un pàrquing sorollós


Jaume Carol i Olga Cortés van dormir ahir a la nit per primera vegada sense sorolls al seu pis del número 24 del carrer de la Tramuntana. En una mesura sense precedents, el districte de Sant Andreu va precintar ahir completament l'aparcament subterrani de la finca perquè excedia les emissions sòniques permeses. La instal.lació continuarà tancada i segellada fins que els tècnics municipals comprovin que compleix la normativa.

Al pàrquing del número 24 de Tramuntana s'hi accedeix per una doble porta --una encara més sorollosa que l'altra-- que condueix a una plataforma elevadora, a través de la qual descendeixen els vehicles fins al seu lloc d'estacionament. Els tres dispositius són contigus a l'habitació del Jaume i l'Olga. Quan la porta s'obria i tancava a altes hores de la matinada l'estrèpit els despertava. L'Olga fins i tot està de baixa per depressió perquè fa dos anys que dorm fatal. "Ho hem passat molt malament", va reconèixer ahir el Jaume.

El malson d'aquesta parella i de la resta del veïnat va començar el mateix dia que es van traslladar al bloc, de construcció recent. L'advocat dels veïns, Lluís Gallardo, va revelar ahir que "les emissions de soroll a la nit del pàrquing superen en més de 10 decibels el màxim permès, que és 30".

MILLORES INSUFICIENTS

Cansats dels sorollosos mecanismes, els veïns van instar el constructor a posar-hi remei, però com que no hi va haver resposta van presentar una demanda a finals de l'any passat. Davant l'amenaça de precinte, la constructora va realitzar fa uns dies algunes millores que han resultat ser insuficients", va explicar Gallardo. Segons el lletrat, la porta intermèdia s'ha tornat més silenciosa i l'ascensor ha reduït a la meitat el soroll, però la porta principal, la més molesta, encara genera el mateix estrèpit del primer dia.

Diversos tècnics del districte de Sant Andreu i dos agents de la Guàrdia Urbana es van desplaçar ahir al pàrquing i van aixecar una acta de l'estat de les instal.lacions. Com que el resultat de la inspecció va corroborar les queixes dels veïns, el districte va optar per precintar el garatge de forma preventiva "per preservar la salut dels veïns", va indicar Gallardo.

En els propers dies, l'ajuntament farà un informe sonomètric i la constructora haurà d'introduir les millores corresponents, en cas contrari el consistori podria revocar la llicència del pàrquing. El constructor, Jaume Diéguez, va assegurar ahir que la intenció és "donar una solució" perquè s'aixequi el precinte del garatge, que disposa de 14 places per a cotxes i vuit per a motos.

El precinte de l'aparcament ha beneficiat els veïns del número 24 de Tramuntana --que s'han alliberat temporalment del soroll-- però també els ha creat un nou perjudici. Des d'ahir tots han d'aparcar els seus cotxes al carrer o en aparcaments de pagament.

* Notícia extreta d'El Periódico On-line (11/06/08)