dijous, 12 de juny del 2008

El propietari d'un bar s'enfronta a una pena de 12 anys pels sorolls del seu local

Cada vegada és més habitual veure com propietaris de bars que fan massa soroll i molesten els veïns passen pels tribunals i s'exposen a penes de presó. Aquest dijous ha començat a Barcelona un nou judici per un cas d'aquests i al responsable li demanen una pena de gairebé 12 anys. Els afectats creuen que la mesura no és desproporcionada, però els acusats diuen que els tracten com si fossin criminals. De moment, cap empresari ha anat a presó per superar el límit de soroll permès. Fa un any, però, hi va haver la primera sentència a Catalunya amb una pena greu, 4 anys de presó per al propietari d'un bar de Gràcia, que ha sol·licitat l'indult.

El cas que s'ha començat a jutjar a Barcelona enfronta el propietari d'un bar musical de Barcelona amb les tres veïnes que l'han denunciat per generar soroll i molèsties. Cada cop hi ha més casos d'empresaris de bars i discoteques que passen pels tribunals i la majoria de les penes que es demanen superen els 10 anys de presó.

Per l'Associació Catalana contra la Contaminació Acústica, aquestes penes no són desproporcionades perquè el que es fa és sumar les penes pels delictes que s'estan cometent, com ara per un delicte contra el medi ambient i per haver posat en perill la salut de les persones en emetre sorolls per sobre dels límits permesos.

Des de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn, però, es creu que la via administrativa seria la més adient, perquè té mecanismes per fer que es tanquin els locals. Consideren que la legislació penal hauria de ser l'última mesura en casos com aquests.



* Extret del 3cat24 (portal informatiu de TVC)