dilluns, 21 de juliol del 2008

Només a la Plaça de la Font???

Castillo acorda realitzar un estudi acústic dels locals de la Plaça de la Font

El conseller de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo s'ha reunit amb la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) i un representant de l'Associació d'Hostaleria del Casc Antic per trobar una solució consensual entre els veïns els locals de la Plaça de la Font.

Entre els acords presos figuren fer una diagnosi acústica global de la plaça per detectar problemes, fer un anàlisi individualitzat de cada establiment per mesurar el soroll i aplicar les mesures correctores i mantenir el diàleg amb els veïns, entre d'altres. A la reunió també hi ha assistit el doctor Robert Bartí, especialista en acústica, que ha actuat com a àrbitre.
La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (FECASARM), que agrupa a 52 associacions d'oci de Catalunya, s'ha reunit aquest matí amb el conseller de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo, i un representant de l'Associació d'Hostaleria del Casc Antic per trobar una solució consensual entre veïns i locals de la Plaça de la Font.

El secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, ha demanat al conseller Castillo que 'apliqui el pacte per la convivència nocturna' amb l'objectiu de conciliar els interessos dels locals i establiments de la Plaça de la Font i de l'oci nocturn en general amb els dels veïns. Boadas ha qualificat la reunió 'de molt positiva' i ha ofert a l'Associació d'Hostaleria del Casc Antic l'entrada a la FECASARM.

Per la seva part, el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat s'ha compromès a estudiar la proposta de la FECASARM 'perquè ningú més que nosaltres estem interessats en arribar a un punt d'acord entre les dues parts'. Entre els acords presos a la reunió figuren: fer una diagnosi acústica global de la Plaça de la Font per detectar els problemes, fer un anàlisi individualitzat de cada establiment de la plaça per mesurar el soroll, aplicar mesures correctores i mantenir el diàleg amb els veïns, encarregar una diagnosi acústica de tota la ciutat i iniciar una campanya de convivència cívica.

A la reunió també hi ha assistit el doctor Robert Bartí, especialista en acústica i que ha estat designat per la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals àrbitre de la reunió. Aquesta federació d'associacions ja té experiència en altres conflictes similars als de la Plaça de la Font. Joaquim Boadas explica que 'van aconseguir solucionar els problemes de soroll a Barcelona ciutat, a Platja d'Aro i el del carrer 1 de Maig de Sitges'.

* Extret del Diari de Tarragona (21/07/08)

www.diaridetarragona.com