dijous, 25 d’octubre del 2007

“ESTAMOS TRABAJANDO EN ELLO…”

Com va dir el cèlebre personatge de “ficció” J.M.A. Aquestes paraules em remeten directament a la manera d’actuar del regidor de seguretat ciutadana i d’urbanisme Carles Castillo.
Maneres de pensar similars? Qui sap. El que és segur i palpable són les afirmacions que es donen als mitjans de comunicació. Llegeixin bé benvolguts internautes.







Sé que de problemes n’hi ha molts i de diversa procedència, però, és clar, cadascú ha de procurar escombrar cap a casa seva com fan vostès els polítics. Jo, com a bon contribuent, també vull escombrar cap a casa, el que passa és que m’emporto un feix d’ampolles buides i vidres trencats de la nit de “juerga” que es van “fotre” els botellonaires el dia passat.

Donades les conclusions del regidor cap al Diari de Tarragona, em va venir al cap anomenar aquest “Post” amb el títol de la pel·lícula d’Spielberg “I.A. Intel·ligència Artificial” però he buscat unes reminiscències més properes. Això sí, sembla que aquesta pel·lícula me la menjaré amb patates en una incòmoda butaca a platea.

Veig que el regidor es preocupa pels ciutadans i, fins i tot, ha encarregat un estudi amb les trucades a la Guàrdia Urbana, “l’Autoridaz”, que emana respecte cap als botellonaires i ciutadans incívics. Es a dir, temps i recursos malgastats.

Diu que el gran inconvenient és que no tenen una plantilla suficient per a cobrir aquest tema ja que els hauria de treure dels barris (com si allí tinguessin atrinxerats a tot un exèrcit municipal lluitant contra els guerrers del Bronx tarragoní).

Em sembla que el regidor vol tenir una dotació tipus ”Los hombres de Harrelson”, única i exclusivament per a aquest menester per al qual necessita una mica més de temps per adoctrinar-los.

Però després, puntualitza que el primer punt on començarà a treballar és a la plaça de la Font i, sobretot, a partir de finals de setembre o principis d’octubre. Inclòs enviarà un comunicat als propietaris dels locals nocturns i d’oci fent-los referència als temes de tancament de terrasses i d’horaris de clausura dels locals.

Aquí és el moment en el que la gent ha d’aplaudir i fer-li una gran ovació al regidor.

Ei... hola?

Que hi ha algú?

Una gran bola de rostolls rodola avall de la platea empesa pel vent de les xemeneies de la petroquímica.

En silenci, continuo mirant la pel·lícula que m’ofereix el regidor.

Finalment diu que el problema el causa la majoria de gent que està de pas i no tant per la gent que està a les terrasses.

Aquí és on jo m’aixeco tot solet a la platea i començo a aplaudir davant les mirades penetrants i d’odi de la resta del públic que resta en silenci. Em sembla que a l’ajuntament ja m’han donat gat per llebre... altre cop.

Anem per parts. No cal senyor Castillo. NO cal tenir una dotació especial 24h seguides. NO cal adjudicar les solucions a simples notificacions ÚNICAMENT cap als locals (que la seva part de responsabilitat tenen, també) NO cal començar la gran obra contra el soroll en un lloc on, quan es comenci a ”trabajar en ello” haurà minvat al màxim la problemàtica del soroll ja que no és temporada d’estiu (molt intel·ligent!).

NO CAL HOME, NO CAL.

Sap el què cal? En poques paraules: CAL FER COMPLIR LA NORMATIVA.

I això com es fa? Doncs com que a l’ajuntament li agrada tant agafar d’exemple altres països europeus, n’explicaré una de senzilla.

Fa tres anys, anava jo per la ciutat europea de Praga, molt bonica per cert, i un dels meus companys, de bon matí i en una plaça concorreguda , va veure com el grupet d’amics ens allunyàvem de la zona turística i d’oci pertinent. Ell, com un bon pastor davant el ramat que s’escampa, ens va donar un cop d’atenció. Ens va fer un crit des d’uns 25 metres perquè no ens allunyéssim.

-IEEEP!!! ON ANEU?!!

Quina va ser la sorpresa quan, en lloc de anar nosaltres cap a ell, un “Guàrdia Urbá” que voltava per allí se li va apropar i “amistosament” el va multar perquè no estava permès a la normativa alçar la veu d’aquella manera. Però si era un simple vianant que anava “de pas”. I... era un simple i normal guàrdia urbà. I tranquils... que el meu company no va tornar a cridar en cap altra ocasió.

Si aquí a Tarragona s’actués de la mateixa manera, com a molts llocs d’Europa, i sobretot en els llocs on es sap que de sempre es fa molt de xivarri sense control, potser ens evitaríem haver de formar grups específics per a solucionar problemes com aquests sense haver de produir cap baixa humana en l’equip destinat al Bronx.

Ja veuran com, poc a poc(ara sí) la gent deixarà de cridar.

Però millor, no hauran de perdre el temps en sancionar lleument locals en aquestes dates en lloc de fer-ho en les dates que corresponen. Vingui a la part baixa, vingui a veure com els caps de setmana això està que trina i ARA QUE HA COMENÇAT LA TEMPORADA ESCOLAR S’HI AFEGEIXEN ELS DIJOUS UNIVERSITARIS amb la gent de tota la província i més. Vingui, vingui a beure i veure com la gent és la que fa soroll. Els locals llavors es remetran a que fora del seu local ells no hi poden fer res (tampoc es que es faci gaire al respecte dins dels locals).

Enviï d’una vegada a patrulles competents sense que les hagi de cridar cap veí a fer complir la NORMATIVA ja que per a posar “cromos” als cotxes bé que venen sense que ningú els cridi. Sigui “Europeu” d’una vegada si es que volen ser capital de la cultura. Als que vinguin de fora la NORMATIVA no els vindrà de nou i als d’aquí suposo que ja ens haurem acostumat a COMPLIR LES LLEIS D’UNA VEGADA.
Perquè si res d’això es compleix, llavors podrem dir:

Vingui senyor J.M.A. Vingui a disfrutar de l’oci, i dos copes de vi, a Tarragona, patrimoni de la humanitat, candidata a ser capital de la cultura europea el 2016 però amb les possibilitats de festa i desenfré d’una república bananera ja que el senyor Castillo “Está trabajando en ello”.


*foto extreta d’internet