dijous, 30 d’agost del 2007

I la GUÀRDIA URBANA va dir...


Ja sabem que una persona queixant-se no aconsegueix gaire cosa quan parlem de soroll (per exemple). Per això, els veïns del bloc ens vam posar d'acord en trucar tots a la Guàrdia Urbana cada nit que hi hagués soroll.

No havia tingut una conversa tan llarga amb la Guàrdia Urbana fins dissabte passat. Poseu-vos en situació... Són les 2.06h. de la matinada. Estàs al llit però només fas que escoltar els crits de diferents grups de persones sentades a les voreres passant-se begudes de procedència i contingut "desconeguts". Estan animant a viva veu a un grup de nenes adolescents que canten a coro l'últim hit del "triunfito" de torn... Es trenquen uns vidres. Ja no pots més i indignat agafes el telefon...


M: Hola, bona nit... aquí al carrer Pau del Protectorat no podem dormir perquè hi ha molt de soroll al carrer...

Guàrdia Urbana: Sí, és clar... és tan difícil fer callar la gent...

M: [Eureka, l'autoritat es solidaritza amb nosaltres!] Sí, però si s'apliqués la normativa això no passaria...

GU: Nosaltres no hi podem fer res!

M (de cop, se m'esborra el somriure de la cara): I tant! Apliquin la normativa com a autoritat que són. Comencin a multar a la gent que no es comporta cívicament...

GU: Oh, això no ho podem fer perquè alteraríem l'ordre públic.

M (en aquest moment, sento que des del carrer marquen un gol amb una ampolla de cervessa en un improvissat partit de futbol): [Però sí ja està alteraaat!!!] No ho entenc. Vostés estan aquí per aplicar una normativa que no es compleix.

GU: Quedarà constància de la seva trucada però no enviarem a ningú. Tinc baralles al port i accidents. Per tant, no vindrà ningú. Bona nit!

M: [Quina negligència...si baixo a intentar raonar amb aquesta gent -cosa que hauria de fer la Guàrdia Urbana- , m'amenacen -que ja ha passat- o em peguen directament... ¿Hem d'esperar que vingui l'ambulància a rescatar-me perquè la Guàrdia Urbana es digni a actuar?] Adeu!

LA MEVA CONCLUSIÓ: Al mateix carrer i amb els meus propis ulls he vist com la mateixa Guardia Urbana, sense denúncia prèvia de cap veí, ha aparegut per omplir de 'cromos grocs' tot un seguit de cotxes, de qui sap qui, que estaven aparcats sobre una línia groga però que, això sí, restaven en silenci i sense molestar a cap veí ni sortida de vehicles. Potser es que els vehicles s'havien barallat o havien tingut algun "accident"!!!

Ara treieu-ne les vostres conclusions...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es una verguanza lo que vivimos el sabado pasado!!! Yo no pudé dormir hasta las 4 de la mañana!!!La cantidad de gente en la calle, en los rellanos de los portales etc. era increible!!! A caso tendriamos que subir al tejado i tirar piedras para que venga la policia!!!