dijous, 24 de gener del 2008

CARTA A BALLESTEROS (2)

Il·lm. Sr. Fèlix Ballesteros,

Lamentem els actes que han passat vers als incidents relacionats amb els local d’oci nocturn del carrer Pau del Protectorat, ja que un d’ells, l’ “AMBIGÚ” va explotar literalment. Ja li vam fer arribar un e-mail donant-li a conèixer la sensació de patiment que té el veïnat del carrer amb relació a les actuacions dels locals i la seva clientela. Però, dia a dia, els afers es van sumant sense que ningú hi faci res.

No tenint suficients problemes causats per les destrosses nocturnes, ara també patim les diürnes, ja que el propietari del local “AMBIGÚ” ha decidit, sense permís de ningú ni llicència d’obres, començar amb una reconstrucció del local. I, és clar, per què demanar permisos a l’Ajuntament si abans de l’explosió tampoc complia els requisits necessaris i ningú procedia a fer complir “la llei”?

El cas és que des de l’Ajuntament, un cop, vostès ja van apel·lar que el tema sobre llicències que ja estan donades per l’antiga legislatura de l’Ajuntament no el poden tocar però es veu que el propietari tampoc no necessita cap llicència per part de l’Ajuntament vigent per fer un seguit d’obres generals que afecten a tot el local i sostre i que directament també afecta als edificis colindants. El cinisme d’aquest individu ha fet que, després de presentar-se-li la Guàrdia Urbana, alertada per un altre veí, paressin l’obra durant el temps que l’autoritat va estar allí, però un cop aquesta va marxar, l’obra es va continuar tirant endavant, arribant als extrems de que els operaris vigilen que no vingui ningú per parar l’obra en el cas de que la policia municipal s’apropi, encara que sigui per posar un parell de multes als cotxes que estan davant d’un gual.

Tenim fotografies de l’evolució d’aquesta obra però, encara que les adjuntéssim a les diverses denúncies que ha fet el veïnat, sembla que aquestes encara no es tramiten. I després què? Haurà “reconstruït” un local ruïnós i convertir-lo en un local que tampoc compleix els mínims necessaris i obrirà amb tota impunitat? Això sí, una petita sanció econòmica per part del consistori sí que caurà però, és clar, el negoci de l’alcohol compensarà aquesta petita sanció.

Sr. Alcalde, apel·lem a les seves paraules que va declarar anar als diaris: “debemos buscar un equilibrio entre los deberes y los derechos tanto de los propietarios de los bares como de vecinos”. I també li recordem que els drets vulnerats per part, no només de l’establiment “AMBIGÚ”, estan tipificats constitucionalment i aquests estan per sobre dels drets econòmics. En tot cas, aquest equilibri ja està desnivellat de base i no cal “enfonsar” al veïnat amb aquestes afirmacions. Són afirmacions tan feridores com les paraules del mateix propietari de l’establiment, que en parlar de l’explosió, d’immediat comença a parlar dels antics problemes amb els veïns.

També cal comentar que els drets dels propietaris dels bars tindrien fonament si disposessin de llicències per a l’activitat que desenvolupen i, segons la Guàrdia Urbana, no es dóna el cas. Llavors, per què la Guàrdia Urbana no pot actuar?

Un exemple, donades les últimes actuacions del propietari del bar “AMBIGÚ”, el mateix veí que va avisar la Guàrdia Urbana, va ésser informat de que aquest establiment només gaudia de llicència de bar, que NO BAR MUSICAL, amb un horari de fins les 24:00h. Com pot ser que a la única reunió que vam fer i a la qual vostè no hi va assistir tot i haver-la proposat, la Sra. Regidora Sandra Coloma afirmés que, altre cop, que el tema de les llicències era culpa de l’antiga legislatura?

Per últim i no menys important, ens sentim insultats per les paraules del Sr. Regidor Carles Castillo, en el mateix article on vostè ja havia declarat: ”el mayor problema no es que se abran hasta las seis de la mañana, QUE NO ES ASÍ, sino que la gente está en la calle a esa hora. No només es tracta que ara un local tanqui a les sis, demà ho faci a les cinc i un altre local tanqui a les dos o passat demà ho faci a les tres i mitja. Es tracta de que no tanquen a l’horari establert. I tant que alguns d’ells han tancat a les sis! Si l’Ajuntament deixa que un bar amb horari de clausura de fins les dotze, ho faci entre tres i tres i mitja... només cal que el Sr. Regidor Castillo es doni una volta per Internet i doni una ullada als diferents “FLYERS” d’un dels locals, que en uns anuncia la seva clausura a les sis i d’altres anuncien la clausura a les cinc i mitja, quan, segons la Sra. Regidora Coloma ens assegurava que l’hora de tancar màxim són les cinc de la matinada.

Cinisme per part dels propietaris i suport cap a ells per part de l’ajuntament? On està l’equilibri?

Aquest cop, esperem resposta ja que de l’anterior e-mail no en em vam rebre cap. De la mateixa manera que també esperem resposta de l’assessor tècnic en Seguretat Ciutadana Fèlix Soto que, després del malaurat incident amb l’explosió ens va prometre concertar una nova reunió després de Nadal i l’Ajuntament no ha fet ressò de cap d’aquestes peticions veïnals.

Esperem doncs, que l’Ajuntament actuï en benefici dels ciutadans cívics i que compleixen amb els seus deures.

Atentament,

AVVTCCA

divendres, 4 de gener del 2008

Un permís especial...

BON ANY 2008!!!


Des de l'associació, esperem que hagiu començat aquest nou any amb il.lusió i energia positiva.


Els veïns del barri del Port no poden dir el mateix. Aquest any nou no ha començat gaire bé per la zona. La nit de Cap d'Any va ser desastrosa: baralles multitudinàries, pallisses, gamberrisme amb majúscules (i sé perquè ho dic), música fins a les nou del matí... entre d'altres (que tractarem pròximament). Segons la Guàrdia Urbana, els locals de la zona gaudien d'un permís especial. Durant la Nit de Cap d'Any entenc que es faci "la vista grossa". Tothom té ganes de festa i de fer negoci. El que no entenc és que, gràcies a la passivitat del consistori i a la mateixa Guàrdia Urbana, aquest permís "especial" duri tot l'any.


Només queda preguntar-nos si aquesta és la Tarragona que realment volem.

* Una imatge diferent de la que estem acostumats.

Times Square (New York) després de la festa de Cap d'Any.