dijous, 24 de gener del 2008

CARTA A BALLESTEROS (2)

Il·lm. Sr. Fèlix Ballesteros,

Lamentem els actes que han passat vers als incidents relacionats amb els local d’oci nocturn del carrer Pau del Protectorat, ja que un d’ells, l’ “AMBIGÚ” va explotar literalment. Ja li vam fer arribar un e-mail donant-li a conèixer la sensació de patiment que té el veïnat del carrer amb relació a les actuacions dels locals i la seva clientela. Però, dia a dia, els afers es van sumant sense que ningú hi faci res.

No tenint suficients problemes causats per les destrosses nocturnes, ara també patim les diürnes, ja que el propietari del local “AMBIGÚ” ha decidit, sense permís de ningú ni llicència d’obres, començar amb una reconstrucció del local. I, és clar, per què demanar permisos a l’Ajuntament si abans de l’explosió tampoc complia els requisits necessaris i ningú procedia a fer complir “la llei”?

El cas és que des de l’Ajuntament, un cop, vostès ja van apel·lar que el tema sobre llicències que ja estan donades per l’antiga legislatura de l’Ajuntament no el poden tocar però es veu que el propietari tampoc no necessita cap llicència per part de l’Ajuntament vigent per fer un seguit d’obres generals que afecten a tot el local i sostre i que directament també afecta als edificis colindants. El cinisme d’aquest individu ha fet que, després de presentar-se-li la Guàrdia Urbana, alertada per un altre veí, paressin l’obra durant el temps que l’autoritat va estar allí, però un cop aquesta va marxar, l’obra es va continuar tirant endavant, arribant als extrems de que els operaris vigilen que no vingui ningú per parar l’obra en el cas de que la policia municipal s’apropi, encara que sigui per posar un parell de multes als cotxes que estan davant d’un gual.

Tenim fotografies de l’evolució d’aquesta obra però, encara que les adjuntéssim a les diverses denúncies que ha fet el veïnat, sembla que aquestes encara no es tramiten. I després què? Haurà “reconstruït” un local ruïnós i convertir-lo en un local que tampoc compleix els mínims necessaris i obrirà amb tota impunitat? Això sí, una petita sanció econòmica per part del consistori sí que caurà però, és clar, el negoci de l’alcohol compensarà aquesta petita sanció.

Sr. Alcalde, apel·lem a les seves paraules que va declarar anar als diaris: “debemos buscar un equilibrio entre los deberes y los derechos tanto de los propietarios de los bares como de vecinos”. I també li recordem que els drets vulnerats per part, no només de l’establiment “AMBIGÚ”, estan tipificats constitucionalment i aquests estan per sobre dels drets econòmics. En tot cas, aquest equilibri ja està desnivellat de base i no cal “enfonsar” al veïnat amb aquestes afirmacions. Són afirmacions tan feridores com les paraules del mateix propietari de l’establiment, que en parlar de l’explosió, d’immediat comença a parlar dels antics problemes amb els veïns.

També cal comentar que els drets dels propietaris dels bars tindrien fonament si disposessin de llicències per a l’activitat que desenvolupen i, segons la Guàrdia Urbana, no es dóna el cas. Llavors, per què la Guàrdia Urbana no pot actuar?

Un exemple, donades les últimes actuacions del propietari del bar “AMBIGÚ”, el mateix veí que va avisar la Guàrdia Urbana, va ésser informat de que aquest establiment només gaudia de llicència de bar, que NO BAR MUSICAL, amb un horari de fins les 24:00h. Com pot ser que a la única reunió que vam fer i a la qual vostè no hi va assistir tot i haver-la proposat, la Sra. Regidora Sandra Coloma afirmés que, altre cop, que el tema de les llicències era culpa de l’antiga legislatura?

Per últim i no menys important, ens sentim insultats per les paraules del Sr. Regidor Carles Castillo, en el mateix article on vostè ja havia declarat: ”el mayor problema no es que se abran hasta las seis de la mañana, QUE NO ES ASÍ, sino que la gente está en la calle a esa hora. No només es tracta que ara un local tanqui a les sis, demà ho faci a les cinc i un altre local tanqui a les dos o passat demà ho faci a les tres i mitja. Es tracta de que no tanquen a l’horari establert. I tant que alguns d’ells han tancat a les sis! Si l’Ajuntament deixa que un bar amb horari de clausura de fins les dotze, ho faci entre tres i tres i mitja... només cal que el Sr. Regidor Castillo es doni una volta per Internet i doni una ullada als diferents “FLYERS” d’un dels locals, que en uns anuncia la seva clausura a les sis i d’altres anuncien la clausura a les cinc i mitja, quan, segons la Sra. Regidora Coloma ens assegurava que l’hora de tancar màxim són les cinc de la matinada.

Cinisme per part dels propietaris i suport cap a ells per part de l’ajuntament? On està l’equilibri?

Aquest cop, esperem resposta ja que de l’anterior e-mail no en em vam rebre cap. De la mateixa manera que també esperem resposta de l’assessor tècnic en Seguretat Ciutadana Fèlix Soto que, després del malaurat incident amb l’explosió ens va prometre concertar una nova reunió després de Nadal i l’Ajuntament no ha fet ressò de cap d’aquestes peticions veïnals.

Esperem doncs, que l’Ajuntament actuï en benefici dels ciutadans cívics i que compleixen amb els seus deures.

Atentament,

AVVTCCA

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Ballesteros, al igual tindrem que trucar al Aregio per donar-li bombo.

Compleix el que promets als ciutadants.

Vull dormir.

Anònim ha dit...

Aquests veins del Pau del Protectorat no teniu ni vergonya, ni educació i poca feina, si en el fons entenc la vostra situació... és un carrer on el jovent ens ho pasem bé ,on anirem sino? al port? Doncs no senyor, jo estic a favor q hi hagi pubs i q el jovent su pugui passar bé... a la part alta hi ha més farra que en aquest carrer i no monten tan rebombori.

Anònim ha dit...

Anònim, tu que sabràs del que fem o deixem de fer els veïns de la Part Alta? Pels teus comentaris, ben poc. Pobret jovent, es vulneren els vostres drets a la diversió? Només cal llegir els teus comentaris que diuen molt del respecte, educació i de la "feina" que tens. Mira més enllà del teu nas.

resistencia! ha dit...

Señors veïns,
és comprensible que el soroll que es produeix en aquest carrer els resulti molest, però llavors em ve al cap que potser al comprar el seu pis haurien d'haver-se fixat en la zona on volien viure. Si volen tranquilitat perquè estan en plena zona de bars i no en un lloc menys ruidós? El que no poden fer és intentar canviar tot el seu context en comptes d'adaptar-se, emportant-se pel davant ciutadans que també tenen tot el dret d'exercir les seves activitats amb llibertat, ja sigui una qüestió de diversió pels clients com d'un negoci. Pel que tinc entés, l'Ambigú porta uns 14 anys obert. Crec que han aprofitat el moment en que el bar tenia problemes per, en comptes de mostrar-se solidaris i oferir una mínima facilitat, atacar per l'esquena a una persona que l'únic que fa és guanyar-se els seus diners treballant.

Anònim ha dit...

Amargats, això és el que sou tots plegats. De gent com vosaltres, envejosos i que no soporten que els altres puguin viure bé, sempre n'hi ha hagut al món.

El problema no és el bar; el problema és la colla de indesitjables que hi fan cap, però això igual ens ho trobem aqui com a Salou (que no han sigut poques les baralles que hi han hagut) o a Reus; però ves, vosaltres sou especials, per això han de tancar el bar, que ja em direu quin mal feia. Pitjors són els bars del Port i ningú diu res.

Lluiteu contra la gent, aviseu a la Policia que detingui la merda de canalla que només fa que enmerdar; però no carregueu totes les culpes a un home que l'únic pecat que ha fet és obrir un negoci com un altre (millor i tot, ja que era diferent i original al menys).

Sembla mentida que feu tant aldarull per un local que ni deu arribar als 20 m quadrats... Vergonya us hauria de fer. I a sobre aneu de víctimes.

Aneu a fer punyetes. A veure què tal si el pròxim lloc en explotar és el vostre portal.

Anònim ha dit...

Sr. Anònim, a veure si n’aprèn del Sr. Resistencia!

Sr. Resistencia! El que ha dit té una certa lògica (encara que no ho comparteixo) i almenys està expressada d’una forma respectuosa.

És veritat que TOTS han de gaudir de la llibertat de poder divertir-se així com la d’exercir una activitat comercial. Igualment que TOTS hem de complir amb unes normes de conducta vers la societat en la que vivim. Que una zona de bars sigui “entranyable” no eximeix de que aquests no hagin de complir el seu deure com ciutadans que són, incloent-hi les lleis tant com a clients i com a “empresaris”.

Les llibertats d’uns acaben quan comencen les dels altres. Pel que llegeixo, veig que han tancat aquest bar, “l’Ambigú”. Però si ha estat tancat segur que és per algun motiu, ja que l’Ajuntament no treballa si no s’hi veu obligada. I no es mouen si no veuen que han gastat tots els “cartutxos” per no haver de treballar més del compte.

Tal com diu, deu fer uns 14 anys que el bar està obert. Si li han tancat el bar llavors es que aquesta persona ha portat 14 anys passant per sobre dels drets de tots els demès. Jugant al joc de “mentre no m’enxampin jo vaig fent la meva”. Per tant, ens ha pres el pèl a tots els ciutadans. I l’Ajuntament n’ha estat còmplice.

Les persones s’han d’adaptar al context tal i com vostè diu, però a un context de convivència en comú. L’adaptació ha de ser la de la gent amb unes normes que tenim tots com a ciutadans i que estan propostes per a que ningú tingui drets uns sobre dels altres. Si en diferents llocs de Tarragona no es respecten aquestes normes és lògic que s’hagi d’actuar d’alguna manera. Jo mateix no vull que un altra persona tingui cap privilegi sobre meu sinó és de forma legal.

No sé quin cost tenen els pisos a la part baixa però dubto que l’alcalde els faciliti un lloc vora casa seva, zona més tranquil•la, i dubto que s’ho puguin pagar. El que diu vostè sembla bastant elitista, és a dir, que com a ciutadà que sóc, jo no podria escollir el lloc on viure on SUPOSADAMENT tot ha de complir unes normes que es compleixen a altes parts de la ciutat. Es que hi ha, doncs, ciutadans de segona que es mereixen menys que d’altres?

Els veïns d’aquesta zona també son ciutadans de Tarragona. Llavors, qui va en contra de la gent? Els veïns que tan sols volen poder viure com la resta de ciutadans (inclosos la gent que després de fer soroll marxa a casa seva a dormir tranquil•lament) o unes persones que trepitgen els drets dels demes ciutadans?

Srs. Veïns, sembla que el Sr. Anònim els està amenaçant. I això es ben gros. Agafant les seves paraules, a vostè “li hauria de fer vergonya” de dir que els veïns lluiten contra de la gent quan vostè està amenaçant la integritat física de les persones.

Anònim ha dit...

Veig que ens prenem molt seriosament una colla de paraules esmentades en un simple blog... No us altereu, que encara us pujarà massa la pressió i tindrem un ensurt!

Penseu el que volgueu. No amenaço en cap lloc; el que passa es que, una vegada més, us atribuiu els atacs com algo personal (ja hi teniu força traça)

El que he dit és algo que pot passar, però no per part meva, sinó per part de tota aquella gent que freqüentaven el bar i que poden protestar d'alguna manera.

A sobre que analitzo per vosaltres l'actitud de la part "fosca" que es passejava per alli i us adverteixo... Jo que ho feia amb carinyo :'(

Ja no torno a dir res, hale!

Au doncs, ànims, gent! Ja només us queda la Llar del Pernil, la Vaqueria... i no sé quants bars més. Vosaltres podeu!

Au, un beshito i a somiar amb els angelets ara que podreu dormir envoltats un silenci profuuund...

Anònim ha dit...

¡Pues claro que son ataques tomados como personales!

Por mi parte, hace más de 30 años que soy vecino de la zona. Estoy aquí antes de la aparición de todos estos bares, si se pueden llamar así. Y los dueños ni sus clientes no tienen ningún derecho a reclamar la zona como algo suyo por razón de tiempo vivido en esta parte de la ciudad. En éste caso yo tendría mayor derecho sobre todos y lo único que tengo es un montón de informes médicos con problemas causados por ellos mismos, por todos: la chavalería y los responsables de su concentración.

Claro que es algo personal… y sanitario.

El anónimo, para colmo, tira la piedra i esconde la mano. Esas instigaciones indirectas son muy peligrosas porque no son las primeras que hemos recibido ¿O se cree que queremos buscar represalias? Comportémonos como personas. Sólo queremos vivir igual que los demás. Tienen razón en comentarios de más arriba, sólo queremos que no nos pisoteen.

¿Cómo quiere que nos tomemos el asunto, a cachondeo?

Queda mucho para que los vecinos podamos disfrutar de ese sueño profundo que comenta el anónimo. ¿O qué se piensa, que ahora ya no hay ruido? Pues lo hay, y mucho.

LOOP bar ha dit...

Veig que esteu molt poc informat's sobre les lleis d'horaris i les llicencies que tenen els diversos establiments del carrer Pau del Protectorat, us recomano que visiteu les diverses planes web de la generalitat o d'associació de locals d'oci nocturn. Avans de parlar per parlar. Us tornaré a recordar també que quan vareu comprar el vostre pis ja hi eren els bars a la zona, us heu preguntat si la vostre edificació compleix totes les normatives d'aïllament, ja sigui aqustic com d'altres, imposades desde fa cinc anys per la llei de l'edificació. Es igual quin consistori dongues les llicencies ja que l'anterior les va donar quan no hi habien tantes vivendes al carrer i allo era una zona semi-industrial, va ser el boom inmobiliari el que va permetre que es construisin vivendes on no tocaba i hara ho hem de pagar nosaltres tancant els nopstres negocis i quedantnos al carrer sense feina. A PART SI UN MOLESTA NO VOL DIR QUE HO FEM TOTS!!! Ho sabeu que el vostre carrer també es un carrer de pas per molta gent que es dirigeix o que torna del port esportiu, l'altre solució que l'ajuntament va donar als bars del centre i que a demostrat ser un complet fracas degut a la seva mala gestió. I que part del soroll probocat al carrer no es culpa unica i exclusivament dels bars de la zona. Teniu alguna solució per la nostar ubicació? si no podem estar dins de la ciutat i la gent no pot agafar el cotxe, on anem a treballar? Perque enlloc de queixarnos no busquem solucions.

Anònim ha dit...

Veo que "esteu poc informats" loop bar. Le remito al anterior comentario:
Por mi parte, hace más de 30 años que soy vecino de la zona. Estoy aquí antes de la aparición de todos estos bares, si se pueden llamar así. Y los dueños ni sus clientes no tienen ningún derecho a reclamar la zona como algo suyo por razón de tiempo vivido en esta parte de la ciudad. En éste caso yo tendría mayor derecho sobre todos y lo único que tengo es un montón de informes médicos con problemas causados por ellos mismos, por todos: la chavalería y los responsables de su concentración.

Así que hablar por hablar... dejémonos de hipocresías con su boom immobiliario. Referente a lo de zona semi-industrial. ¿Me dice que NO TOCABA construr aquí. Entonces mi casa, construida mucho antes que todos los locales "nocturnos"... ¿Qué pinta aquí?
Sólo sé que desde que se están cerrando locales por, no nos olbidemos, responsabilidades y POR NO CUMPLIR NORMATIVAS (a las que Ud. tanto nos remite). Se está empezando a poder descansar. Eso deriva en una disminución de los destrozos que causan SUS clientes(he sido testigo de ello), un descenso de las veces que tengo que acercarme al médico, menos productos de limpieza utilizados para limpiar los vómitos, las micciones y demás porqueria que dejan SUS clientes entrando y saliendo de su local y depositándolas en los distintos portales que no son de carácter público.

Ud. traspasa la responsabilidad a otros factores como el hecho de que la gente hace ruido al pasar. Desde luego que hacen ruido, aquí y en otros lugares de la ciudad. Pero es que en los otros lugares de la ciudad TODOS NO TIENEN LOCALES nocturnos que atraen a tanta gente y a esas horas. Y repito, por ello, que se deriva una responsabilidad ya que ustedes(en general, sí, en general) fuera de los límites de su establecimiento quieren limpiarse las manos ya que no admiten que esos tumultos de gente los provoquen ustedes mismos y, por ende, mientras nadie les llame la atención no se preocupan de lo que sucede a los demas.
Los demás no somos policías para ir dando lecciones directas a los propietarios para hacer las cosas bien, sino que éstos debéis utilizar el sentido común ya que conocen el material con el que van a tratar y sus virtudes y defectos. Ahora, de prisa y corriendo, ¿quieren "apañar" los problemas por que le ven las orejas al lobo?

¿Quiere una solución?¿Una de verdad? I no se sienta ofendido ya que no voy por esos lares, Los locales de ocio nocturno ubicados donde no se moleste A NADIE(normalmente fuera... o en el puerto, otra vez) Pero TODOS los locales(no unos sí y otros no)Así se convertirían en lugares que estén mejor controlados para la seguridad de ustedes y sus clientes y con buenas comunicaciones de TRANSPORTE. PÚBLICO del que el consistorio hace gala últimamente... por si le preocupa lo del coche, claro.

Pero claro, supongo que este tipo de soluciones a usted no le conviene y es preferible amargar la vida a personas que no exigen ningún privilegio, sólo piden lo mismo que el resto de ciudadanos.

Los vecinos de toda la zona (y cualquier otra) no tenemos que hacernos responsables de las posibilidades económicas que la calle ofrece a sus locales en detrimento de nuestra propia salud.

Por cierto, salud!

LOOP bar ha dit...

Le pondré un ejemplo sin animo de ofender, porfavor. Si usted tiene una tienda de armas y alguien mata a alguien con una arma legalmente comprada y vendida en su tienda, es su responsabilidad? Yo vendo música y alcohol y este segundo tiene efectos secundarios no deseados por nadie, yo no me labo las manos fuera de mi local, podrá verme cada dia a las 05:00 de la mañana haciendo callar a mis clientes personalmente. Desde la re-obertura yo mismo limpio los portales que rodean a mi establecimiento porque asi lo hablamos y por la buena convivencia haria mas cosas si fuese necesario, lo que no puedo hacer es re-educar todos mis clientes ni acompañarlos hasta casa para asegurarme de que se porten bien. Lo que si que puedo hacer es una campaña mediatica para informar y explicarles que hay que respetar a los vecinos, entrar en un plan de ocio de calidad de la generalitat el cual consta de 10 reuniones y un cursillo informativo, asistir a cualquier reunión del ayuntamiento para solucionar problemas.

Sigo pensando que en cualquier ciudad del mundo hay bares y clubs dentro de las ciudades, lo que tiene vivir en grandes comunidades es que estan llenas de conflictos a la vez que ventajas, y sigo pensando muy firmemente que la única manera de resolverlos es hablando, ni por las orejas al lobo ni a la loba, aunque todo vaya bien tambien estoy dispuesto a escuchar directamente qualquier queja que tenga, cada jueves a partir de las 18:00 estoy en el LOOP trabajando y abierto a hablar con quien sea que tenga una queja, siempre dentro del orden y el respeto mutuo. Tambien les pongo a disposición mi mail: looptgn@gmail.com



Salut!!! ( siento si le molesta pero siempre me despido asi desde los 15)

Anònim ha dit...

Sigo viendo que sus argumentos son bastante irrisorios. Quizás se replantee la magnitud de los problemas de su actividad y decida cerrar la barraca cuando le aparezca un Michael Moore.

(...)Lo que si que puedo hacer es una campaña mediatica (...)bla, bla, bla(...) entrar en un plan de ocio de calidad (...)bla, bla bla(...)reuniones y un cursillo informativo, asistir a cualquier reunión del ayuntamiento para bla, bla,bla "hablar".(...)

Repito, sí, se lava las manos.

El último párrafo resumido, dice algo así: “La vida es así… Ahhh! Se siente!”
En cualquier ciudad del mundo hay… demagogos y sinvergüenzas.

LOOP bar ha dit...

Que solución propones, pues?

Anònim ha dit...

Le voy a dar tres soluciones, no una:

1)No "causar" ruido

2) Leer.

3) Entender lo que ha leído. A veces incluso escuchar.

Ahora, si no se sabe interpretar, veo absurdo continuar este diálogo ya que no va a ninguna parte. Eso dice mucho de uno mismo.

Si algún otro blogger quiere seguir con esta farsa que lo haga. Lo desaconsejo.

LOOP bar ha dit...

Ok, 0 soluciones reales. Yo tampoco quiero continuar hablando con una persona que me expone el problema, que ya lo se, y la única solución que me da es que me vaya fuera de su zona como en el oeste americano. Però el que si que mantindré sempre es que parlan't s'enten la gent, la meva proposta de crear un dialeg veïns-LOOP segueix en peu.


Salut!