dimarts, 11 de novembre del 2008

Demanen 15 anys de presó pel propietari d'un bar de Barcelona que va sobrepassar el límit de soroll permès

Va acumular una trentena de denúncies dels veïns, alguns dels quals van haver de recórrer a tractament mèdic per poder dormir.

El fiscal demana quinze anys de presó per al propietari del local “242” del carrer Entença de Barcelona, acusat de convertir el local de forma fraudulenta en un "afterhours" que va sobrepassar els límits de soroll permès, pel que va acumular una trentena de denúncies dels veïns. Al judici celebrat aquest dimarts a l'Audiència de Barcelona, el responsable del local ha negat les acusacions i ha assegurat que l'equip de música del local sempre va comptar amb un limitador de so.

Els veïns han descrit com "insuportable" i "desagradable" el soroll procedent del local, per la qual cosa en alguns casos van haver de recórrer a tractament mèdic per agafar el son i superar situacions d'estrès i depressió. Els fets van passar entre desembre de 2006, quan l'acusat va adquirir el local, i juny de 2007, quan l'Ajuntament va precintar l'establiment. Entre desembre i maig, el local va acumular 32 denúncies a causa de la "contaminació acústica", que impedia dormir als veïns.

Greu risc per la salut dels veïns

El local superava amb escreix el nivell de soroll permès, ja que diversos mesuraments efectuats per la Guàrdia Urbana van donar valors de fins a 46 decibels. Una perit especialista en els riscos del soroll sobre la salut ha advertit que quan en les llars se superen els 30 decibels es produeix una situació de "greu risc físic i psíquic", ja que pot provocar una pujada de tensió arterial, estrès, depressió i insomni. Per tot això, el fiscal ha demanat una condemna de quinze anys de presó per a l'acusat, sis anys per un delicte contra la salut pública i el medi ambient, i nou més a raó d'un any per cadascun dels delictes de lesions que van patir els afectats.El responsable del local ha negat que transformés el seu local en un "after" i que excedís el soroll permès, ja que sempre va disposar, segons la seva versió, d'un regulador de so. Després de dur a terme les reformes necessàries, el local ha reobert i amb prou feines provoca molèsties als veïns, segons han constatat els afectats.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Al final, és el que passarà a Tarragona... Crearem un precedent si això és el que vol tothom!

Anònim ha dit...

Que vagin en compte!!!! Anem a per aquells que no respecten les persones!!